Posted on

Boeuf stroganoff

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN
Rundsteaks4
rode paprika’s2
tomaten4
middelgrote uien2
teentje knoflook2
boter/
wodka1 dl
room3 dl
peper/zout/
tijm1 tak
laurier1 blad
paprikapoeder/
tabasco/
Salade
krop sla1
olijfolie3 eetl
azijn1 eetl
peper en zout/
sjalot2
trostomaten – snacktomaatjes/

    RECEPT

  1. Haal de steaks uit de koelkast zodat deze al kunnen acclimatiseren.
  2. Verwarm de friteuse op 160°.
  3. Schil de frietaardappelen, snijd in frietjes. Spoel de frietjes in koud water en dep ze droog met een propere keukenhanddoek. Bak een eerste keer ongeveer 5 minuten op 160 graden in de friteuse. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  4. Schil de paprika’s met een dunschiller. Snijd in vier, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in blokjes.
  5. Snijd een kruis aan de onderzijde van de tomaten en dompel de tomaten tien seconden onder in kokend water, laat ze schrikken in koud water en verwijder de pel. Verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
    Snijd de uien en knoflook fijn.
  6. Verhit de boter in een pan en bak de steak naargelang je voorkeur. Haal de steak uit de pan en laat even rusten op een bord.
    Maak vervolgens de saus in dezelfde pan. Stoof de fijngesneden paprika, knoflook en ui aan. Kruid met tijm, laurier en paprikapoeder. Laat de paprika gaar worden en flambeer met de wodka. Voeg de room toe. Laat op een laag vuur inkoken tot sausdiktje, voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper, zout en tabasco.
  7. Verwarm de friteuse op 180°
  8. Maak de sla schoon, spoel hem in koud water en zwier droog. Snijd de snacktomaatjes in 4.
    Pel de sjalot en snijd in fijne ringen. Doe de sjalot en tomaatjes bij de sla. Meng met de olijfolie en azijn. Kruid met peper en zout.
  9. Bak de frietjes voor een tweede maal op 180° gedurende enkele minuten.
  10. Leg de steak op het bord en overgiet met de stroganoffsaus. Serveren met de verse frietjes en salade.